IPL Ontharen

Permanente haarreductie
De IPL lichtflits, welke maar een fractie van een seconde duurt, richt zich op het pigment onder aan het haar. Per puls worden meerdere haartjes in een gebied van een aantal vierkante centimeters bereikt. De lichtenergie die hierbij vrijkomt wordt geabsorbeerd door melanine, het pigment dat zich van nature in het merg van de haar bevindt. Het pigment van de haar zorgt voor de geleiding van de warmte naar de wortel.  Deze absorptie van licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70 °C bedraagt, heeft dit een gewenst stollingseffect tot gevolg. Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd.

Intake
Tijdens een intake gesprek wordt bepaald of u in aanmerking komt voor lichttherapie en wordt u geïnformeerd over ontharen. Tevens wordt er een analyse gemaakt van uw huidtype en haarkleur. Wanneer u in aanmerking komt voor lichttherapie, wordt er eerst een proefbehandeling uitgevoerd om te kunnen bekijken hoe uw huid reageert en om de instellingen te kunnen bepalen.

Zorgverzekeraar
Vraag aan uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Onze ervaring is dat dit in veel gevallen wordt toegekend!